Berørte danske stjerner hylder afdød Leonard Cohen

Nyheden om musiker Leonard Cohens død har ramt adskillige danske stjerner lige i hjertet.
Den canadiske digter, forfatter, sangskriver og sanger Leonard Cohen blev 82 år gammel. Hans musik har sat præg på hele seks årtier.
Den canadiske digter, forfatter, sangskriver og sanger Leonard Cohen blev 82 år gammel. Hans musik har sat præg på hele seks årtier. Foto: Joel Saget/AFP

Fans verden over er fredag vågnet op til den triste nyhed, at den 82-årige sanger, sangskriver, digter og forfatter Leonard Cohen er afgået ved døden.

Og tabet af manden bag verdenshittet "Hallelujah" har ramt lige i hjertet på adskillige danske kendisser, der har valgt at udtrykke deres sorg på Instagram.

Blandt de talrige danske kendte, der sørger over Leonard Cohen, er skuespiller Ellen Hillingsø, politiker Ida Auken, musiker Thomas Buttenschøn, sangerinde Oh Land og iværksætter Christian Stadil.

Og de mange berørte kendisser lægger ikke skjul på, hvad den legendariske musiker har betydet for dem. Ord som "ikon", "inspiration" og "ubegribeligt talentfuld" pryder de mange hyldest-opslag til den nu afdøde sanger.

- Den for mig allerstørste inspiration gennem de sidste mere end 30 år har forladt sit kropshylster, skriver Christian Stadil blandt andet i Instagram-opslag til Leonard Cohen.

- 2016 har officielt været det værste år, jeg har oplevet. Nu kan vi ikke bære mere, skriver radioværten Le Gammeltoft.

- Vi ønsker det ikke mørkere. Verden har mistet en smuk, ubegribeligt talentfuld kunstner. Hans musik har været soundtracket til så mange gribende øjeblikket i mit liv, skriver modellen Helena Christensen med henvisning til Leonard Cohens sidste album "You Want it Darker", som udkom 21. oktober.

Læs et udpluk af kendissernes hyldest-opslag her: https://www.instagram.com/p/BMqaAahg6EY/?taken-by=idaauken

https://www.instagram.com/p/BMqaIUkAo6q/?taken-by=buttenschon

https://www.instagram.com/p/BMqa_OPB_JG/?taken-by=christian_stadil

https://www.instagram.com/p/BMqbCGLByyW/?taken-by=ohlandmusic

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.