Berørt prins mødes med katastrofeofre

Under sit statsbesøg i Japan mødtes prins William med nogle af de mange mennesker, som blev berørt af den voldsomme tsunami i 2011.
Det var en tydeligt berørt prins William, der besøgte en af de japanske byer, som i 2011 blev hærget voldsomt af en tsunami.
Det var en tydeligt berørt prins William, der besøgte en af de japanske byer, som i 2011 blev hærget voldsomt af en tsunami. Foto: /AP

Katastrofen var enorm, da en voldsom tsunami ramte den japanske kyst i 2011 og dræbte omkring 19.000 mennesker.

Og den store flodbølge har da også sat sine spor, blandt andet i den lille by Ishinomaki hvor 3700 mennesker mistede livet. Netop Isinomaki var derfor også et naturligt stop på prins Williams statsbesøg til det asiatiske land, idet det var vigtigt for ham at vise sin respekt for ofrene.

Det skriver The Telegraph.

Respekten viste han ved blandt andet at lægge en buket blomster ved en af byens bakker, ligesom han også mødtes med en lokal mand, Hiroyuki Takeuchi, som overlevede den ekstreme flodbølge.

- Lige da bølgen havde ramt, var det som at være i helvede. Der var så mange, der døde, og deres kroppe lå og flød på gaderne. Det står stadig meget klart i min hukommelse, forklarede Takeuchi til Storbritanniens fremtidige konge.

Prins Williams besøg i Japan er en del af en syvdages rejse, hvor han efter turen rundt i Japan blandt andet besøger de to kinesiske storbyer Beijing og Shanghai.

Hertuginde Kate, som er gravid med parrets andet barn, er blevet hjemme i England.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.