Berørt prins mindedes terrorofre

Storbritanniens prins William deltog tirsdag i 10-års markeringen af terrorangrebene i London, hvor 52 mennesker blev dræbt.
Prins William var 23 år, da de blodige terrorangreb fandt sted.
Prins William var 23 år, da de blodige terrorangreb fandt sted. Foto: PETER MYDSKE/POLFOTO

10 år efter de blodige terrorangreb, der ramte den engelske hovedstad, London, den 7. juli 2005, blev ofrene mindet ved en mindegudstjeneste i Hyde Park tirsdag eftermiddag.

Markeringen var arrangeret af de overlevende og ofrenes familier, der havde spurgt den 33-årige tronarving, om han ville deltage i ceremonien.

Mindehøjtideligheden fandt sted ved mindesmærket i Hyde Park, som ligger tæt på prinsens London-hjem, Kensington Palace.

Efter mindegudstjenesten lagde prins William blomster ved mindesmærket og talte bagefter med nogle af de overlevende og nogle af ofrenes familier.

Storbritanniens monark, dronning Elizabeth, havde ikke mulighed for at deltage, men sendte i stedet sin mellemste søn, prins Andrew, som sin repræsentant.

Tidligere på dagen havde premierminister David Cameron og Londons borgmester, Boris Johnson, været forbi og lagt en krans klokken 08.50, som var det klokkeslæt, bomberne i undergrunden blev detoneret.

Senere blev der afholdt et minuts stilhed klokken 11.30, og samtidig blev pendlere opfordret til at gå i stedet for at tage undergrundsbanen og vise solidaritet på de sociale medier ved at bruge hashtagget "walktogether".

I alt udløste fire selvmordsbombere eksplosioner i henholdsvis tre undergrundsbaner og i en dobbeltdækkerbus. De dødelige angreb kostede 52 mennesker livet og kvæstede mere end 700.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.