Bente bliver snydt: Ingen medalje fra Dronningen

Bente, der har gjort rent i 40 år bliver snydt for den fortjenstmedalje, hun ellers havde set frem til at få fra Dronningen.
Bente har gjort rent i 40 år. Men fordi hun i perioder kun har haft 10 timer, så får hun ikke den fortjenstmedalje fra Dronningen, hun ellers havde regnet med.
Bente har gjort rent i 40 år. Men fordi hun i perioder kun har haft 10 timer, så får hun ikke den fortjenstmedalje fra Dronningen, hun ellers havde regnet med. Preben Madsen, Scanpix/arkiv

Rengøringsassistenten Bente Johansen havde regnet med at få Dronningens Fortjenstmedalje efter at have gjort rent for Haderslev Kommune i 40 år.

Men for at få medaljen skal man, ifølge Kongehusets regler, der blev ændret i 2011, have minimum halv tid hele perioden. Den 64-årige Bente Johansen har haft nogle år, hvor hun kun har arbejdet i eksempelvis ti timer.

Det skriver Fagbladet 3F.

Bente Johansen er ærgerlig over, at hun i februar fik afslag på at få medaljen, fordi hun trods alt synes, hun har arbejdet hårdt.

- Det er da ærgerligt. 40 år er trods alt mange år, hvor man har knoklet. I forvejen er rengøringsassistenter nogle, der bliver set lidt ned på - selvom ingen kan leve, uden at der bliver gjort rent, siger Bente Johansen til Fagbladet 3F.

Ifølge 3F er det helt normalt, at rengøringsassistenter i perioder kun har få timer, og derfor vil reglen ramme mange i faggruppen.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.