Belgisk politi sigter fire for terrorbånd efter razziaer

15 blev taget med til afhøring, da belgisk politi slog til mod adresser i tre byer, meddeler anklagemyndighed.
Fire personer i Belgien sigtes for at "have deltaget i terroraktiviteter. Blandt andet finansiering," siger belgisk anklager efter razziaer i en koordineret antiterroraktion. (arkivfoto)
Fire personer i Belgien sigtes for at "have deltaget i terroraktiviteter. Blandt andet finansiering," siger belgisk anklager efter razziaer i en koordineret antiterroraktion. (arkivfoto) Foto: Laurie Dieffembacq/AFP

Belgisk politi har tirsdag sigtet fire personer, efter en større antiterroraktion hvori 15 personer blev anholdt.

Aktionen var koordineret med razziaer i både Gent, Antwerpen og Deinze, oplyser anklagemyndigheden.

- De sigtes for at have deltaget i en terrorgruppes aktiviteter. Blandt andet finansiering, skriver anklageren i en meddelelse.

Mindst en af de pågrebne mistænkes for at "rekruttere personer med planer om at rejse til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat", skriver anklageren.

Der er ingen direkte forbindelse mellem de aktuelle anholdelser og angreb i marts mod lufthavnen og en metrostation i Bruxelles, fortæller anklageren.

Der er ikke fundet våben eller sprængstof under aktionen.

Belgien har været i næsthøjeste terroralarm, siden angrebene tidligere på året.

Trods en markant styrket indsats fra politiet har der været flere hændelser det seneste halve år. Først i oktober blev to betjente stukket ned på gaden i Bruxelles.

I den sag blev den mistænkte sigtet for "drabsforsøg i en terrorsammenhæng og for deltagelse i en terrorgruppes aktiviteter".

To måneder tidligere blev to politifolk - begge kvinder - såret i Charleroi, hvor en mand med en machete angreb, mens han råbte "Gud er størst".

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.