Belgiens konge i gribende tale: Terrorangreb er fejt og anstødende

Kong Philippe af Belgien har henvendt sig til nationen i en tv-tale. Læs og se den her.
Belgiens Kong Philippe i sin tv-tale til nationen. 
Belgiens Kong Philippe i sin tv-tale til nationen.  Foto: Scanpix

Efter tirsdagens dobbelte terrorangreb i Bruxelles har den belgiske kong Philippe henvendt sig til nationen i en tale på tv.

De foreløbige tabstal lyder i følge nyhedsbureauet Belga på 30 døde og over 200 sårede.

Kong Philippe lægger ikke fingre imellem i sin tale, der varer lidt over et minut. Han kalder angrebene på Bruxelles internationale lufthavn og den centrale metrostation Maelbeek for "feje og frastødende."

Han sender sin dybeste medfølelse til dem, der har mistet deres kære, og han ansporer det belgiske folk til at "bevare tilliden til os selv".

Her kan du læse kong Philippes fulde tale på tv:

"I dag er vores land i dyb sorg. For hver af os vil 22. marts aldrig mere være en dag som alle andre. Knuste liv, dybe sår."

"Mathilde og jeg deler sorgen med jer, der har mistet en elsket, eller som er blevet såret i de feje og foragtelige angreb i dag."

"Vi udtrykker vores fulde støtte til medlemmer af alarm- og sikkerhedstjenester. Vores taknemmelighed går også til alle dem, der spontant tilbyder deres hjælp."

"Stillet over for truslen, vil vi fortsætte med at reagere med beslutsomhed, med ro og værdighed. Lad os bevare tilliden til os selv. Denne tillid er vores styrke."

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.