Belgien anholder seks personer i operation efter angreb

I en større politiindsats er seks personer blevet anholdt i Bruxelles, oplyser Belgiens anklagere.
Belgisk politi har torsdag aften anholdt seks personer, der mistænkes for at have forbindelse til angrebene i hovedstaden Bruxelles tirsdag.
Belgisk politi har torsdag aften anholdt seks personer, der mistænkes for at have forbindelse til angrebene i hovedstaden Bruxelles tirsdag. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Politiet i Bruxelles har torsdag anholdt seks personer i en række aktioner i kølvandet på tirsdagens angreb i den belgiske hovedstad.

Det skriver nyhedsbureauet Belga ifølge Reuters, og flere belgiske medier har fået oplysningen bekræftet af Belgiens anklagemyndighed.

Ifølge den belgiske avis De Standaard er de seks personer blevet anholdt i forskellige politiaktioner torsdag aften i bydelene Schaerbeek og Jette. Tre af dem blev anholdt, da de sad i en bil foran anklagemyndighedens bygning i hovedstaden.

Anholdelserne har angiveligt forbindelse til angrebet i Bruxelles tirsdag, hvor tre selvmordsbomber dræbte flere end 30 mennesker.

De belgiske anklagere oplyser yderligere, at politiet har gennemført fem razziaer i Bruxelles, Jette og Schaerbeek.

Der er sent torsdag aften ingen oplysninger om identiteten på de seks mennesker, skriver De Standaard på sin hjemmeside.

Hvorvidt de fortsat eftersøgte personer fra tirsdagens angreb er blandt de anholdte, er derfor endnu uvist.

Avisen Het Laatste Nieuws skriver på sin hjemmeside, at landets statsanklagere ventes at fortælle mere om anholdelserne fredag morgen. Her vil det også blive afgjort, om der skal rejses sigtelse mod personerne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.