Bekymrer du dig for meget?

Alle mennesker har bekymringer, men hvordan skal man håndtere sine tanker og bekymringer, uden at de bliver for store?
Alle mennesker har bekymringer, men hvordan skal man håndtere sine tanker og bekymringer, uden at de bliver for store?
Alle mennesker har bekymringer, men hvordan skal man håndtere sine tanker og bekymringer, uden at de bliver for store? Colourbox.

Uanset alder og køn så bekymrer mennesker sig om alt mellem himmel og jord.

Det kan være om vores børn, vægt, helbred, job og hvad man nu ellers kan finde på.

Bekymringer er en stor del af hverdagen for mange mennesker.

-              Vi tænker ca. 60.000 tanker hver dag. Ni af disse tanker er de samme, som man tænkte den foregående dag. Det giver en indikation om, at størsteparten af disse tanker er bekymringer, der optager en stor del af vores liv, forklarer coach Christine Otterstad til KK.no.

Sådan dropper du tanketyranniet. Læs mere på oestrogen.dk

Men hvem er det, der bestemmer, at bekymringerne skal tage så meget plads i vores hverdag? Det er der kun én der gør, og det er dig selv.

-              Forestil dig at hver tanke er en ballon, du endnu ikke har pustet op. Hver dag får du tildelt en pose med 60.000 nye balloner. En ballon indeholder uretfærdig kritik, du fik på jobbet dagen før. En anden indeholder ros, du fik på et forældremøde. De øvrige indeholder hverdagsglæder og bekymringer.

- Det mest almindelige er at puste ballonerne med bekymringerne op, og de bliver pustet rigtig meget op. Og så stor en ballon tager meget plads, og indeni den er der kun luft. Jo mere luften bliver fuld af bekymringer og dårlige tanker, jo mere fokus og plads tager de, siger Christine Otterstad.

Pointen er at man mere eller mindre selv kan vælge, hvor meget plads tankerne og bekymringerne skal tage i ens liv.

Tænk negativt og bliv lykkelig. Læs mere  på q.dk

-              Derfor er det vigtigt at fokusere så meget så muligt på at lade de positive tanker tage plads, og lade de’ negative balloner’ forblive’ uoppustede. For de tanker, du vælger at fokusere på, er også dem der tager størst plads i dit liv, slutter Christine Otterstad.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.