Begår du én af de klassiske shampoo-fejl?

Oplever du, at dit hår fedter, er fladt, uglet, eller at din hovedbund klør, så er det muligvis din egen skyld, fordi du vasker dit hår forkert.
Er du sikker på, du vasker dit hår rigtigt?
Er du sikker på, du vasker dit hår rigtigt? Scanpix

Har du en dårlig hår-dag hver eneste dag, så begår du muligvis en eller flere fatale fejl, når du vasker dit hår, fortæller kendisfrisør Beth Minardi til Prevention.

Tjek her, om du har fuldstændig styr på din hårvask.

Fejl 1:

Du gør ikke dit hår nok vådt. Hvis dine produkter skal virke, så skal du sørge for, at dit hår er vådt hele vejen igennem, før du putter produkter i.

LÆS OGSÅ: Sådan får du hænder, der ser yngre ud

Fejl 2:

Du ødelægger dine spidser endnu mere, hvis du står og gnubber sæbe ind i dem, når du putter det i håret. Du skal i stedet bruge dine fingrespidser på at give din hovedbund en omgang shampoo og massage.

Fejl 3:

Du putter for meget shampoo i dit hår. Beth Minardi fortæller, at det er en myte, at man skal vaske sit hår to gange med shampoo. Det er råd, der blev givet til kvinder den gang, de kun vaskede hår en gang om ugen, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: De "gode" vaner der giver dig bumser

Fejl 4

Du giver dig ikke tid til at vaske håret rent. Det er vigtigt, at du bliver stående under bruseren, indtil shampooen er ude af håret, for ellers bliver det nemt fladt.

LÆS OGSÅ: Tyndt og trist hår? Sådan får du det smukt igen

Fejl 5

Du putter balsam i hele dit håret og det er altså en fejl. Du skal kun putte balsam i dine spidser og her må du gerne arbejde det ind i håret, før du vasker det ud igen. Og vil du have en rigtig god glans, så skal du afslutte badet med koldt vand.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.