Beføling af skolepige udløser hård straf

En 10-årig pige blev presset op mod et plankeværk og krænket seksuelt en morgen, da hun var på vej i skole.
En 10-årig pige på vej til skole blev presset op af et plankeværk af en 25-årig mand, der krænkede hende seksuelt. Manden har ved Retten i Roskilde fået ubetinget fængsel i 20 dage. Arkivfoto.
En 10-årig pige på vej til skole blev presset op af et plankeværk af en 25-årig mand, der krænkede hende seksuelt. Manden har ved Retten i Roskilde fået ubetinget fængsel i 20 dage. Arkivfoto. Foto: Bjarke Bo Olsen/Scanpix

En 25-årig mand fra Ringsted er mandag ved Retten i Roskilde blevet idømt en hård straf for at beføle en 10-årig skolepige i skridtet. Manden skal 20 dage i fængsel.

Det oplyser senioranklager Lasse Biehl, Midt- og Vestsjællands Politi.

- Dommen viser, at samfundet ikke vil acceptere overgreb mod børn, siger Lasse Biehl.

Overgrebet skete på en sti i Ringsted en tidlig morgen i februar, da pigen var på vej i skole.

Klokken var kun omkring 7.30, da pigen på skolestien blev forfulgt af en mand, der pressede hende op mod et plankeværk og befølte hende i skridtet uden på bukserne.

Da pigen råbte om hjælp, forsvandt manden.

Han har under sagen nægtet sig skyldig, men mandag i retten modtog han ifølge anklageren dommen, som ud over den ubetingede fængselsstraf også fastslår, at han skal betale pigen en erstatning på 10.000 kroner.

- Det er en hård dom. Det er bemærkelsesværdigt med en ubetinget frihedsstraf, som regel straffes det med en betinget dom med samfundstjeneste, siger Lasse Biehl.

Han påpeger, at den dømte ikke tidligere er straffet.

/ritzau/


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.