Battle mellem Joachim B og LO-boss endte uafgjort

Beskyldninger om løgn og krav om kvajebajere er fløjet gennem luften. Joachim B. Olsen og Morten Skov kan ikke blive enige om, hvad der bedst kan betale sig, dagpenge eller et arbejde i industrien.
Joachim B. Olsen påstår, at den højeste dagpengesats ligger 10 kroner over industriens mindsteløn.
Joachim B. Olsen påstår, at den højeste dagpengesats ligger 10 kroner over industriens mindsteløn. Foto: Folketinget

Det kan ikke betale sig at arbejde, fordi dagpengene er så høje. Sådan lød det fra Joachim B. Olsen i Debatten på DR efter udsendelsen 'Den dag de fremmede forsvandt'.

Men det er decideret løgn, skrev Morten Skov, formand for LO-Hovedstaden, i et debatindlæg i Information.

Herefter lavede Dansk Arbejdsgiverforening nogle udregninger, der gav Joachim B. Olsen ret. Han opfordrede derfor Morten Skov til at give en kvajebajer.

Men faktisk har de begge to ret. Det konkluderer en adjunkt i økonomi i DR's program Detektor.

- Man kan godt sige, at det er rigtigt, når Joachim B. Olsen siger, at man får mere udbetalt lige nu efter skat, hvis man er på højeste dagpengesats i forhold til på industriens mindsteløn, siger Nikolaj Harmon fra Københavns Universitet.

Ifølge Morten Skov kan man dog ikke nøjes med at se på mindstelønnen. Man bliver også nødt til at regne pensionen og den sjette ferieuge med.

- Hvis man begynder at tage andre ting ind - for eksempel pensionsindbetaling fra arbejdsgiverne, så vender regnestykket, siger Nikolaj Harmon.

I programmet står begge de to kamphaner fast på, at deres måde at regne på er den rigtige.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.