Barsk besked til jyske betjente: Nul afspadsering for overarbejde

Politibetjentene i Midt- og Vestjylland kan ikke længere få lov at afspadsere deres overarbejde, men skal have det udbetalt.
13.000 overarbejdstimer har hobet sig op hos politiet i Midt- og Vestjylland på grund af terror- og flygtningerelaterede opgaver, men betjentene kan ikke få lov at afspadsere de mange overarbejdstimer.
13.000 overarbejdstimer har hobet sig op hos politiet i Midt- og Vestjylland på grund af terror- og flygtningerelaterede opgaver, men betjentene kan ikke få lov at afspadsere de mange overarbejdstimer. Foto: Scanpix/arkiv

Politiet i Midt- og Vestjylland har ikke tid til at afspadsere de 13.000 overarbejdstimer, der har hobet sig op på grund af de terrorrelaterede ekstraopgaver i København og opgaver ved den dansk-tyske grænse i forbindelse med flygtningesituationen.

Nu kan betjentene ikke længere få lov at afspadsere, når de har arbejdet over.

Det drejer sig om i alt 13.000 overarbejdstimer, der skal udbetales. Og det bekymrer Jørgen Fisker, formand for Midt- og Vestjyllands Politiforening.

- Der sker en gradvis slitage på folk, når det står på i lang tid. Hvis det ikke bliver håndteret rigtigt, kommer vi på sigt til at se det på sygdom og den slags følgevirkninger, siger Jørgen Fisker, formand for Midt- og Vestjyllands Politiforening til DR P4 Midt & Vest.

Trods politiske tiltag ser situationen ikke ud til at ændre sig lige med det samme.

Politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, ser med stor alvor på situationen.

-Vi kan konstatere, at vi også fremadrettet kommer til at udbetale overarbejde. Det er bestemt ikke noget, vi synes, er godt for vores personale. Vi har bare været tvunget til at gøre det, siger direktøren til DR P4 Midt & Vest.

I helt særlige tilfælde kan betjentene få lov til at afspadsere.

Venstre er trygge ved situationen

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen siger til DR P4 Midt & Vest:

- Jeg er fuldstændig tryg ved situationen samtidig med, at den selvfølgelig ikke er optimal. I en periode må man prioritere opgaverne på en anden måde, end man ellers ville have gjort.

- Vi er desværre ikke tryllekunstnere på Christiansborg, og vi har ikke et reservepolitikorps, vi lige kunne have sat ind ved terror og grænseproblemer.

- Vi har siddet den seneste måned og arbejdet på et politiforlag, hvor vi omlægger arbejdet, så 700 betjente frigøres fra administrative opgaver til kerneopgaver. Samtidig har vi fordoblet optaget på politiskolen, så på lang sigt kommer det til at se meget bedre ud, og det kan man være tryg ved, siger Preben Bang Henriksen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.