Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Barsel kan koste dig 7.000 i feriepenge

Det kan bedre betale sig at være syg end på barsel. Hul i ferieloven betyder, at kvinder og mænd på barsel i år taber 83 millioner kroner i feriepenge.

, 24. september 2009 kl. 04:02
Start et spil på Spigo.dk
Spil

7.000 kroner. Så meget kan du nemt miste i feriepenge på at få barselsdagpenge i fire måneder.

Havde du været på sygedagpenge i stedet, havde du fået præcis lige så mange feriedagpenge udbetalt, som du plejede.

Det viser beregninger fra fagforbundet 3F.

I år mister kvinder og mænd på barsel i alt 83 millioner i feriedagpenge, fordi et hul i ferieloven betyder, at deres feriepenge beregnes ud fra deres dagpenge. Havde de været syge, havde de fået feriepenge beregnet ud efter deres normale løn.

Hullet i ferieloven rammer timelønnede, vikarer og lønmodtagere, der skifter job samme år, som de kommer tilbage efter barsel.

3F kræver nu loven ændret, og mener desuden, at forskellen på reglerne ved sygdom og barsel er diskriminerende for kvinder.

"Når man ved, at det er kvinder, der tager langt størstedelen af barselsorloven, så er det her jo indirekte diskrimination. Det har vi aldrig været særligt gode til at tage fat i herhjemme, og i 3F vil vi gerne afprøve en sag som denne i retssystemet," siger næstformand i 3F Jane Korczak.

Ud af de 83 millioner, som kvinder og mænd på barsel går glip af i feriepenge i 2009, står kvinder da også for langt det største tab, nemlig 69 millioner.

Jane Korczak skrev torsdag ud til de 75 lokale 3F-afdelinger og bad dem finde kvindelige medlemmer, der har tabt penge på hullet i ferieloven for at finde egnede sager. De skal bruges i en retssag mod beskæftigelsesministeren.

"Men man skal nok ikke forvente, pengene går ind på kontoen på mandag. Det er en principiel sag, og den vil jo skulle køres mod de ansvarlige i for loven i øjeblikket, nemlig beskæftigelsesminister Inger Støjberg, der interessant nok også er ligestillingsminister," siger Jane Korczak.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Inger Støjberg (V).

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites