Barfoed kritiserer Stop Naziislamisme: "Der er en konflikt"

Tidligere K-leder kritiserer Stop-kampagne, men der kommer ikke et opgør før valget, mener Troels Mylenberg.
Lars Barfoeds kritik af partiets kampagne med Stop Naziislamisme får ikke et opgør til at bryde ud i partiet, mener kommentator.
Lars Barfoeds kritik af partiets kampagne med Stop Naziislamisme får ikke et opgør til at bryde ud i partiet, mener kommentator. Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO

De Konservatives tidligere leder Lars Barfoed vil ikke udfordre partiformand Søren Pape Poulsen, selv om han har kritiseret partiets kampagne "Stop Naziislamisme" ved et offentligt møde på Københavns VUC.

Det vurderer politisk kommentator Troels Mylenberg, som er chefredaktør på Fyns Amts Avis.

- Der er en konflikt. Men inden valget ser jeg ingen opblussen af et kæmpe opgør. Søren Pape har carte blanche til at gøre, som han vil inden et valg, siger Troels Mylenberg til Ritzau:

- Så må man bagefter se på resultatet. Man kan ikke ændre fokus nu.

Lars Barfoed oplyser til Politiken, at han var skeptisk over for kampagnen.

- Jeg sagde, at det er jo ikke alle, der er født med lige gode evner. Og så sagde jeg: Jeg har ikke evner til at forklare nærmere om visdommen i den markedsføring, siger Lars Barfoed.

Han understreger, at han er enig i partiets holdning om, at radikalisering må bekæmpes.

Søren Pape Poulsen har ført partiet til højre. Han lægger op til en stærkere værdikonservativ linje imod "Frederiksberg-konservatismen", mener Troels Mylenberg.

- Søren Pape har sat alt på ét bræt. Han vil flytte De Konservative til højre. Han har lagt sig ud med den såkaldte "Frederiksberg-konservatisme", som er en mere moderat, midtersøgende konservatisme, siger Troels Mylenberg.

Der kommer et politisk efterspil, hvis Søren Pape taber folketingsvalget og ikke selv bliver valgt på hjemmebanen i Viborg, og hvis De Konservative mister mandater, lyder hans vurdering.

- Han har sagt, at målet for De Konservative er at gå frem. Meget handler om, hvad der efter valget står af mandater på bundlinjen. Pape har lovet, at han selv bliver valgt, helst med et flot stemmetal, og at De Konservative går frem, siger chefredaktør Troels Mylenberg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.