Bare rolig: Sex bliver bedre med alderen

Går du ind imellem i panik over dit lunkne sexliv og drømmer om, at det er bedre, vildere og sjovere – så tag det roligt, det bliver bedre jo ældre du bliver.
Er sexlivet i dit parforhold ikke for godt, så kan du trøste dig med, at det bliver bedre med tiden
Er sexlivet i dit parforhold ikke for godt, så kan du trøste dig med, at det bliver bedre med tiden Scanpix

Lysten, mængden og kvalitet af den sex, du har i et parforhold, går op og ned igennem årene. Men ind imellem bliver de sex-fri perioder lige lovlig lange, eller jeres sex lidt kedelig.

Går det dig på? Føler du, at I står stille, så kan du trøste dig selv med, at det heldigvis først topper langt inde i jeres parforhold. Men det kræver altså også, at I holder sammen i rigtig mange år.

LÆS OGSÅ: Myte klarlagt: Giver vådt hår forkølelse?

Det går i ring

Undersøgelser fortaget på Louisiana State, Florida State og Baylor Universitet viser, at sexlivet i et parforhold ganske rigtigt går op og ned. Der vil være meget sex i starten, mindre i midten og mere igen til sidst. Du skal bare være tålmodig og det er da gode nyheder.

Den lidt mindre gode nyhed er, at du faktisk skal være sammen med din partner i mindst 50 år, før det topper.

- Som folk bliver ældre, så bliver de mere afbalancerede og det skærer ned på konflikter, hvilket fremmer regelmæssig seksuel aktivitet, forklarer en af forskerne bag undersøgelserne, Samuel Stroope til Good Housekeeping.

LÆS OGSÅ: Vidste du: Øl er bedre end vin

Du er afslappet og sikker

De samme undersøgelser viser overraskende nok, at folk der har været i andre forhold tidligere og fundet en ny, har mindre sex end de, der bliver sammen med en partner livet igennem. Men mængden af sex ændrer heldigvis ikke på nydelsen, viser studierne bragt i Archives of Sexual Behavior.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke citron om morgenen

Her forklares den bedre sex med indre ro. Par, der har været sammen længe, føler sig mere rolige og afslappede samt sikre på, at de ikke bryder op eller går fra hinanden. Forventningen om, at forholdet vil holde, gør at folk tør give sig selv fuldstændig hen, og det gælder også på de seksuelle fronter.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.