Barcelona skal i retten efter skummel Neymar-transfer

FC Barcelona er under mistanke for at have snydt i skat i forbindelse med Neymar-handlen i 2013.
FC Barcelona er under mistanke for at have snydt i skat i forbindelse med Neymar-handlen i 2013
FC Barcelona er under mistanke for at have snydt i skat i forbindelse med Neymar-handlen i 2013 Foto: Kerstin Joensson/AP

En domstol i Madrid har onsdag rejst tiltale mod den spanske fodboldklub FC Barcelona, som er mistænkt for skattesnyd.

Dagen efter at FC Barcelona gik videre til finalen i Champions League, kom den nationale domstol i Madrid med tiltalen mod catalonierne, klubpræsident Josep Maria Bartomeu og forgængeren Sandro Rosell.

De har i længere tid været i myndighedernes søgelys efter Neymars skifte fra Santos til Barcelona i 2013. Det var Rosell, der var præsident, da Neymar blev hentet til Spanien.

Den spanske storklub har hele tiden hævdet at have betalt 57 millioner euro for at hente den brasilianske stjerne, men retten har mistanke til, at det reelle beløb var 83 millioner euro, og at Rosell og Bartomeu skjulte det for skattemyndighederne.

Hvis beløbet var højere end oprindeligt oplyst, så skulle Barcelona også have betalt mere i skat af beløbet. Anklagerne kræver yderligere 13 millioner euro i skattebetaling.

De tiltalte har nu 10 dage til at levere dokumentation for at forsvare sig. Tidspunktet for retssagen er endnu ikke fastsat.

Barcelona risikerer også en bøde, hvis klubben bliver dømt i sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.