Barbara Moleko: Mine teenageår var et helvede

Sangerinden beskriver sig selv som meget vred i sine teenageår.
Barbare Moleko har stor succes nu, men hendes teenageår var hårde at komme igennem.
Barbare Moleko har stor succes nu, men hendes teenageår var hårde at komme igennem. Claus Bech / Scanpix

Sangerinden Barbara Moleko virker altid glad – men sådan har det bestemt ikke altid været. Til FEMINA beskriver hun sig selv som en meget glad person, men der har været perioder, hvor hun har været meget ked af det.

’Mine teenageår var et helvede. Jeg var verdens sureste menneske. En vred, vred, vred teenager. Der var en masse uforløste ting. I min person. Omkring min kreativitet. I min splittelse mellem to kulturer. Jeg havde ikke fundet roen,’ forklarer hun om den svære tid.

Den 28-årige Toppen af poppen 2014-deltager blev født i København. Hendes mor er dansk, hendes far, som er gået bort, er sydafrikansk, og hun boede de første fire år af sit liv i Mozambique og de næste otte i Sydafrika. Her fik hun en indisk stedfar, som moderen dog endte med at gå fra igen.

Læs på Femina.dk, hvad Barbara Moleko blev kaldt af skældsord som teenager.

Store problemer med sin hudfarve

Da Barbara Moleko var 12 år, vendte hun sammen med sin mor og lillebror tilbage til Danmark. Men det var svært at være teenager med utæmmet hår og briller. Sangerinden fortæller endda, hun havde store issues med sin hudfarve.

’De fleste teenagepiger skal noget igennem. For mig var det mit hår, mine briller og min hudfarve, og det var der ligesom ikke noget at gøre ved. Jeg havde en indre kamp med mig selv i et par år, indtil jeg bare besluttede, at jeg var træt af at være sur og ked af det, og jeg kunne faktisk mærke, at folk ligesom forsvandt. De blev bange for mig, fordi jeg var så ked af det,’ forklarer Barbara Moleko.

Hun endte med at få hjælp til sine problemer hos en psykolog og kalder det i dag ’massage af hjernen’.

Tv-vært Anja Fonseca havde bulimi. Læs om hendes kamp på Femina.dk.

Redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.