Barack Obama lykønsker dronningen

Dronning Elizabeth er en vigtig del af relationen mellem USA og Storbritannien, siger Obama i anledning af dronningens 90-års fødselsdag.
Barack Obama har flere gange været på besøg hos dronning Elizabeth.
Barack Obama har flere gange været på besøg hos dronning Elizabeth. Foto: Charles Dharapak/AP

Dronning Elizabeth fylder 90 år torsdag den 21. april, og lykønskningerne strømmer allerede ind til Storbritanniens monark.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, er en af de mange gratulanter, og han beskriver dronningen som en af de væsentlige grunde til USA's specielle bånd til Storbritannien.

- Jeg er glad for at være den første amerikanske præsident til at ønske en britisk monark tillykke med 90-års fødselsdagen, siger han i dokumentaren "Our Queen", som for nylig er blevet vist på britisk tv.

Det skriver avisen The Telegraph.

- I ni årtier har dronningen været en kilde til styrke og inspiration - ikke kun for den britiske befolkning, men for millioner af mennesker verden over.

- Når dronningen har været værtinde på Buckingham Palace for mig og min kone, ser vi den samme generøsitet, som befolkningen i Storbritannien har elsket i generationer, roste præsidenten og takkede i samme ombæring den forestående fødselar.

- USA er meget taknemmelig for hendes konstante og energiske lederskab. Hendes Majestæt er en vigtig del af det, der gør vores landes forhold så specielt.

Også dronning Elizabeths svigerdatter, hertuginde Camilla, der er gift med prins Charles, medvirker i dokumentaren og giver et eksklusivt indblik i, hvordan monarken er bag de kongelige klæder.

- Efter en travl uge i London tager hun tit ud til sine heste - de elsker hende. Og hvor mange er det lige, der stadig rider som 90-årig. Det er fantastisk, lyder roserne til svigermor.

- Hun har også det mest vidunderlige smil, som lyser hele hendes ansigt op. Man kan virkelig mærke hendes glæde.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.