Bankfolk ryger ud i stor stil

Finanssektoren ændrer sig, og det betyder, at banker og pengeinstitutter også næste år skal skære i antallet af medarbejdere.
Bankerne skal fortsat spare, ligesom nogle jobfunktioner forsvinder. Det betyder, at flere bankansatte skal fyres i 2015. Blandt andet Danske Bank har varslet besparelser i 2015.
Bankerne skal fortsat spare, ligesom nogle jobfunktioner forsvinder. Det betyder, at flere bankansatte skal fyres i 2015. Blandt andet Danske Bank har varslet besparelser i 2015. Thomas Lekfeldt, Scanpix/arkiv

Bankansatte kan på ingen måde ånde lettet op efter dette års fyringer. For sektoren vil fortsætte med at skille sig af med personale. Det skriver Berlingske Business.

1.350 stillinger forventes at blive nedlagt i perioden fra første juni 2014 til første juni 2015. Det viser den nye beskæftigelsesundersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Siden beskæftigelsen toppede i 2008 er der nedlagt 7.616 stillinger i bankerne, så antallet af ansatte i juni var på 40.377 – det tal ventes at være reduceret til 39.019 inden sommer.

Fyringerne i de første år handlede om finanskrisens indtog. Men nu har de rod i noget andet.

- I dag er det noget andet, der driver antallet af ansatte nedad, nemlig de fortsatte omkostningsreduktioner, samt den øgede digitalisering og ændrede kundeadfærd, som vil blive ved med at ændre eller overflødiggøre jobfunktioner, siger Marianne Dissing, direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening til Berlingske Business.

I de finansansattes fagforening er formand Kent Petersen frustreret over den nye prognose.

-Jeg kan sagtens følge tankesættet om, at der kommer nye teknologiske tiltag, som gør, at man kan arbejde smartere, men jeg kan også se, at dem, der er på arbejdspladsen, arbejder vældig, vældig hårdt. Jeg synes, at de sidder med hovedet under armen, når de kun kigger på omkostningseffektiviseringer i stedet for at lede efter nye løsninger og nye muligheder, siger han til Berlingske Business.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.