Bandit fra Badehotellet vinder fornem filmpris

Kan du huske den svenske spritsmugler fra Badehotellet – i det virkelig liv er han en anerkendt svensk skuespiller, og han har netop vundet en fin svensk filmpris.
Sverrir Gudnason til prisfesten i Stockholm
Sverrir Gudnason til prisfesten i Stockholm Scanpix

For os danskere er Sverrir Gudnason mest kendt for at have optrådt i Badehotellet som banditten, Ernst Bremer, der lokker Morten til at smugle sprit.

I Sverige er han en anerkendt skuespiller med vind i sejlene, og han har netop vundet den svenske pendant til Bodil-prisen, skriver Billed Bladet.

LÆS OGSÅ: Sådan overlever du en HEL dag uden smartphone

Den svenske pris hedder ”Guldbaggen,” og Sverrir Gudnason har vundet noget så fint som for bedste mandelige hovedrolle.

Det er ikke første gang

Det er klart, at den svenske skuespiller er både glad og stolt af sin pris. Men han er ikke helt uvant med at tage imod netop ”Guldbaggen,” for sidste år vandt han den såmænd også.

LÆS OGSÅ: Små tricks, der får dig til at spise sundere

Dengang var det ikke for helt det samme som i år, men der imod for bedste mandlige birolle.

Men det forhindrer ikke den skuespilleren i at være glad, selvom han ikke havde regnet med det, fortæller han til ugebladet Svensk Damtidning:

- Det føles helt fantastisk. Jeg er overrasket på flere plan. Jeg fik en Guldbagge sidste år og havde indstillet mig på ikke at vinde i år. Jeg synes bare, at det var dejligt at være nomineret.

LÆS OGSÅ: Dronningens trusser under lup

Ydmyg er den svenske skuespiller altså også, men mon ikke prisen er fuldt fortjent, og forhåbentlig kommer vi også her i Danmark til at se mere til den talentfulde Sverrir Gudnason.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.