Balotelli risikerer karantæne efter Instagram-opslag

Mario Balotelli beskyldes for at have delt en racistisk og anti-semitisk opdatering på det sociale medie.
Liverpool-spilleren Mario Balotelli kritiseres for at have delt racistisk og anti-semitisk opslag på Instagram. Arkivfoto
Liverpool-spilleren Mario Balotelli kritiseres for at have delt racistisk og anti-semitisk opslag på Instagram. Arkivfoto Foto: Peter Byrne/AP

Den kontroversielle Liverpool-angriber Mario Balotelli har igen bragt sig selv i søgelyset.

Det engelske fodboldforbund (FA) vil undersøge et potentielt racistisk og anti-semitisk opslag, som Balotelli mandag lavede på det sociale medie Instagram.

Balotelli har efterfølgende slettet opslaget fra sin profil, skriver flere britiske medier.

En FA-talsmand bekræfter ifølge The Guardian, at forbundet undersøger opslaget, og at organisationen kan drage en spiller til ansvar, hvis man finder frem til, at en person har "bragt spillet i miskredit ved at komme med udtalelser, der indeholder referencer til etnisk oprindelse og/eller farve og/eller race".

Også Balotellis arbejdsgiver kigger nærmere på sagen.

- Vi har kendskab til opslaget, som siden hurtigt blev slettet af spilleren. Vi vil tale med vores spiller om sagen, fortæller en Liverpool-talsmand til BBC.

Balladen drejer sig om et billede af Nintendo-figuren Super Mario, som Balotelli har viderebragt på Instagram. Billedet bærer følgende tekst:

- Vær ikke racist. Vær ligesom Mario. Han er en italiensk blikkenslager, skabt af japanere, snakker engelsk og ligner en mexicaner.

Og så de ord om den virtuelle figur, som har skabt furore.

- Hopper som en sort mand og samler mønter som en jøde.

På Twitter har Balotelli efterfølgende beskrevet delingen af billedet som "mit uheldige øjeblik", ligesom at han har forsvaret sig med, at hans mor er jøde.

Ifølge BBC er den mindste straf for at bryde FA's regler på området fem spilledages karantæne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.