Bale, Ronaldo og Griezmann kæmper om stor Uefa-titel

25. august vil Uefa annoncere, hvem der får titlen som den bedste fodboldspiller i Europa i 2015/2016-sæsonen.
Den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo er favorit til at vinde Uefas pris for bedste fodboldspiller i Europa i 2015/2016-sæsonen.
Den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo er favorit til at vinde Uefas pris for bedste fodboldspiller i Europa i 2015/2016-sæsonen. Foto: Martin Meissner/AP

Kapløbet om at blive kåret til Europas bedste fodboldspiller i 2015/2016-sæsonen af det europæiske fodboldforbund, Uefa, er nu inde i sin afsluttende fase, og de tre resterende kandidater er Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Antoine Griezmann.

Det skriver Uefa fredag på sin hjemmeside.

Det er journalister fra de 55 Uefa-lande, der afgør, hvem der skal have prisen, som sidste år gik til Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo må siges at være favorit til at løbe med titlen foran sin holdkammerat fra Real Madrid Gareth Bale og Atletico Madrids Antoine Griezmann, da han i juli vandt EM med Portugal.

Sammen med Bale var Cristiano Ronaldo også med til at vinde Champions League.

Ronaldo vandt også prisen i 2014.

Prominente navne som Lionel Messi, Luis Suarez, Manuel Neuer, Pepe og Toni Kroos, har også været kandidater til at vinde prisen i år, men de er nu siet fra.

Uefa uddelte prisen for første gang i 2011, hvor Lionel Messi vandt den for første gang. Siden har Andrés Iniesta, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo vundet prisen en enkelt gang hver, inden Messi vandt igen sidste år.

Vinderen bliver fundet 25. august, når der i Monaco trækkes lod til gruppespillet i Champions League.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.