Bagland kritiserer S: Hvorfor hjælpe Løkke?

Flere socialdemokratiske byrådspolitikere forstår ikke partiets ageren på Christiansborg.
Det kommunale bagland undrer sig over, hvorfor Socialdemokratiet med politisk ordfører Nicolai Wammen i spidsen har lavet en aftale om kommunernes økonomi med Venstre.
Det kommunale bagland undrer sig over, hvorfor Socialdemokratiet med politisk ordfører Nicolai Wammen i spidsen har lavet en aftale om kommunernes økonomi med Venstre. Foto: Scanpix

I det kommunale bagland i Socialdemokratiet vækker det stor undren, at partiet har lavet en aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, der betyder, at man fremover vil stemme for økonomiaftalerne med kommuner og regioner i Folketingets finansudvalg. Og det uanset, hvad aftalerne indeholder.

Det skriver TV 2, der har talt med flere byrådspolitikere, der ikke forstår partiets ageren på Christiansborg.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp mener, at folketingsgruppen er gået for langt

– Det havde man ikke behøvet at gå med i. Økonomiaftalerne kan jo blive så dårlige, at man bør have muligheden for at stemme imod dem, siger han til TV 2.

Flere undrer sig også over, hvordan man som tilhængere af vækst i den offentlige sektor kan lægge stemmer til en aftale, der indebærer, at kommunerne skal spare.

- Jeg har svært ved at se, hvorfor S på Christiansborg skal sikre en aftale med kommunerne om, at der næste år skal være minusvækst. Vi er jo for pokker lige kommet ud af krisen. Hvorfor skal vi så til at skære ned, siger rådmand og 2. viceborgmester på Frederiksberg Michael Vindfeldt til TV 2.

Også det tidligere folketingsmedlem Vibeke Grave (S), der nu er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, byrådsmedlem i Køge Rasmus Felt og byrådsmedlem i Horsens Niels Peter Bøgballe undrer sig.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) mener dog ikke, at der er noget at udsætte på partiets ageren.

– Jeg kan ikke huske en eneste gang, hvor en økonomiaftale ikke er stemt igennem finansudvalget. Det er der tradition for, fordi der er en bred erkendelse af, at vi er nødt til at kunne stole på de aftaler, der laves. Derfor er der i virkeligheden ikke noget nyt i det her, siger han til TV 2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.