Bagedyst-vinder: Talentkonkurrencer gør os bange for at fejle

Annemette Voss vil holdes af og ikke bare likes på de sociale medier, siger hun. Det budskab vil hun gerne dele med andre.
Annemette Voss tager afstand fra tv-programmer, som det hun selv har vundet.
Annemette Voss tager afstand fra tv-programmer, som det hun selv har vundet.
Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix/arkiv

Annemette Voss fik i 2013 forvandlet sin tilværelse fra en helt almindelig dansker med hang til bagning, til et liv med bagningen som omdrejningspunkt - og ikke mindst masser af fokus på sin person.

Hun vandt nemlig kagebagnings-konkurrencen "Den store bagedyst".

I dag får hun brød på bordet som blogger, foredragsholder og bagebogs-forfatter.
Men selvom hun lever af efterdønningerne af sejren, så tager hun afstand fra tv-programmer, der handler om at vinde i alt fra dans til bagning og madlavning.

Hun giver direkte den type tv-programmer en del af skylden for, at så mange i vore dage er bange for at fejle.

Det skriver DR, som står bag "Den store bagedyst".

- Jeg befinder mig jo i en verden, hvor man deler sit smukke produkt på de sociale medier, og det bliver jeg nødt til at fungere i og spille med på, siger Annemette Voss til DR.

Kagekarma

Hun har mange som følger hende, netop fordi hun i høj grad kan skabe kager med det perfekte udseende. Men hun prøver også at tage et opgør med det perfekte.

Når unge piger sender billeder af deres kagekreationer og beder hende bedømme dem, siger hun fra:

- Jeg plejer altid at svare, at kagen ser dejlig ud, og så spørger jeg, om de har haft det hyggeligt med at bage den. For vi skal have konkurrencen ud af køkkenet, og kagekarmaen tilbage på bordet, siger hun.

I tiden lige efter sejren i "Den Store Bagedyst" følte Annemette Voss trang til at sælge sig selv som "miss perfect" i jagten på likes på de sociale medier, men det gik op for hende, at hun ikke kunne blive ved med at være kransekagefigur.

Derfor tog hun ved årsskiftet et valg og skrev et indlæg på sin blog. Indlægget, ”Er du liked eller loved?”, handler om, om folk kan lide dig, eller om de holder af dig. For det vigtige her i livet er jo folk, der holder af dig frem for folk, der liker dig, siger hun til tv-stationen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.