Bagedyst-deltagers store sejr: Nu tror jeg på mig selv

Semifinalen i Den store bagedyst startede dramatisk, men for Louise var det en helt særlig oplevelse.
Onsdag kunne Louise ånde lettet op efter dommernes rosende ord, som hun - en gang for alle - tog til sig.
Onsdag kunne Louise ånde lettet op efter dommernes rosende ord, som hun - en gang for alle - tog til sig. Foto: Carsten Mol/Free

Onsdag aften skulle kagerne i Den store bagedyst betrækkes med glaze, der helst skal være lige så skinnende, som de bævrende deltageres svedige pander.

Særligt én af deltagerne var nervøs på semifinalens første dag. Nemlig Louise.

- Du skal tro på dig selv, var den klare besked fra dommerne, Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, og de ord gav genlyd i amatørbagerens ører efter udfordringens afslutning.

- Jeg tror simpelthen, det var fordi, det kom fra to mennesker, jeg respekterer så meget for deres faglighed, at jeg tog det til mig, fortæller Louise efterfølgende.

Seerne hjemme i stuerne kunne følge med i, hvor nervøs Louise var, når hun åbnede og lukkede låget til kassen med tøris, der skulle køle hendes kage ned.

- Jeg havde jo ikke prøvet det før, så jeg var meget usikker på, om det nu også ville fungere. Til sidst kom dommerne hen til mig og sagde, at jeg skulle lade kagen stå og lade være med konstant at kigge ned til den, griner Louise, og fortsætter:

- Da de så siger til mig, at det er gået godt, bliver jeg jo vildt lettet - og så er det typisk mig lige at fælde en lille tåre.

Mens tårer i bageteltet ikke er et særsyn, så skete der dog noget andet helt specielt for Louise den dag. Hun tog dommernes ord om at tro på sig selv til sig og valgte at bruge sin nervøsitet positivt.

- De slog det jo fast med titommersøm, og der skete et eller andet inde i mig, hvor jeg nåede et vendepunkt. Derefter slappede jeg mere af i hele situationen, siger hun.

I dag er amatørbageren slet ikke i tvivl. Hun tror på sig selv efter dommernes rosende ord.

- Nu håber jeg, at jeg kan bruge nervøsiteten til noget positivt frem for, at det spænder ben for mig, fortæller Louise.

Finalen i Den store badedyst kan ses onsdag den 9. november klokken 20.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.