Bagedyst-deltager afslører: Gik på Herlufsholm

Det er ikke en helt almindelig familie, Sune Demant fra "Den store Bagedyst" kommer fra.
Bagedysteren Sune Demant valgte selv at gå på gymnasiet Herlufsholm.
Bagedysteren Sune Demant valgte selv at gå på gymnasiet Herlufsholm. Foto: Carsten Mol/DR

Bagestjernen Sune Demant har både rødder i en kærlig familie og en skole med stramme regler.

Han toner i øjeblikket frem i den bedste sendetid onsdag på DR. Her er han en af de bageglade i det populære tv-program "Den store bagedyst".

33-årige Sune Demant fortæller til Her og Nu, at hans forældre er passeret 70 år og er gået på pension, og at hans tre ældre søskende er henholdsvis 18, 17 og 12 år ældre end ham.

Så selvom familien ikke er en klassisk kernefamilie med far, mor og et par børn med få års forskel, så har Sunes familie et unikt sammenhold, som betyder meget for bagedyst-deltageren.

- Vi er så enormt sammentømrede, så vi også kan give slip. Og det sætter jeg virkelig pris på. Det er lidt ligesom et kobbel ulve; du kan gå dine egne veje, men så kan du også altid komme tilbage igen, forklarer Sune Demant.

Valgte selv Herlufsholm

Således valgte han at flytte hjemmefra, da han skulle i gymnasiet. Efter at have set på flere gymnasier valgte han den elitære og traditionsbundne kostskole Herlufsholm i Næstved.

- Jeg havde det super i gymnasiet. Mange vil måske sige, at de har nogle lidt strammere regler end andre steder, men for mig virkede det rigtig fint, siger han og fortsætter: Det var godt, fordi jeg gerne ville flytte hjemmefra, mens nogen stadig passede lidt på mig, fortæller Sune Demant til Her og Nu.

Han dimitterede i 2002 med musik og fransk på højniveau og biologi på mellemniveau. Han vandt desuden ”Forskerspire”-prisen for et teoretisk forskningsprojekt om honnings bakteriehæmmende effekt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.