Bag julelækkerier fra Middelhavet

Trænger du til at bage noget nyt og anderledes til jul? Prøv for eksempel at bage lækkert julebag med inspiration fra Sydfrankrig.
Hvis du vil prøve at bage noget nyt til jul i år, så find inspiration fra Middelhavet.
Hvis du vil prøve at bage noget nyt til jul i år, så find inspiration fra Middelhavet. Colourbox

Maria Permin Berger, Mad og Bolig, Aller Media

Julen i Provence i Sydfrankrig er fyldt med hyggelige traditioner, og som vi også kender det herhjemme, er julen også lig med masser af søde sager. I Provence har man nemlig en tradition med 13 desserter, som symboliserer Jesus og hans 12 apostle. Alle desserter skal serveres på en gang, og alle om bordet skal smage.

Prøv det lækre provencalske juleknas Nougat Noir med mandler, olivenolie og nougat. Læs mere madogbolig.dk

Julebrød der smager

I modsætning til i Danmark, hvor vi til jul spiser meget konfekt og småkager, bager franskmændene forskellige variationer af julebrød i Frankrig.  Julebrødet laves som regel med tørret frugt, mandler, honning, krydderier og naturligvis masse en dejlig olivenolie af god kvalitet.

Få opskrift på det franske julebrød pain d’epices på madogbolig.dk

Danske juleklassikere med fransk twist

Kan du alligevel ikke undvære de danske juleklassikere, så giv i stedet dine pebernødder, brunkager eller vaniljekranse et fransk pift. Franskmændene er vilde med at bruge appelsiner og krydderier. Du kan for eksempel eksperimentere med at tilsætte stødt anis eller appelsinskal til dine pebernødder og vaniljekranse.

Få Mad & Boligs lækre opskrift på brunkager med orangelikør her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.