Bad bare topløs: "I 80'erne havde vi piger dejlige brune bryster"

Et stort flertal af Avisen.dk's læsere er tilhængere af topløs badning på stranden.
"Jeg kan ikke se noget forkert i kvinder bader topløs.Om hun er 10 20 eller 90 år for den sags skyld," mener Svend Ringsborg.
"Jeg kan ikke se noget forkert i kvinder bader topløs.Om hun er 10 20 eller 90 år for den sags skyld," mener Svend Ringsborg. Foto: Bardur Eklund/arkiv/Scanpix

Smid bare toppen og bad topløs!

Sådan lyder budskabet til landets kvindelige strandgæster fra Avisen.dk's læsere. Hele 75 procent af læserne erklærer sig i en afstemning med knap 1000 stemmer således enige i, at de ikke bliver generede af, at kvinder bader med bare bryster.

Samtidig mener 18 procent, at det er ok at smide toppen, men at der skal vises hensyn til omgivelserne.

Fire procent mener, at bare bryster kun hører til i privaten, mens to procent slet ikke vil finde sig i at blive mødt med synet af blottede bryster.

Dermed ser Avisen.dk's læsere mere positivt på topløs solbadning end danskerne generelt. I en ny måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2, svarer 66 procent af danskerne således, at det er uproblematisk, at kvinder viser sig uden top.

På Avisen.dk's Facebook-side fortæller flere læsere, at de slet ikke kan se, at der er noget galt i topløs badning.

"En skam"

Mette Blak Slangerup skriver: "Jeg er glad for at have været ung i 80'erne, der havde bonertheden ikke overtaget endnu, og vi piger havde dejlige brune bryster. En skam det går den forkerte vej."

Svend Ringsborg skriver: "Jeg kan ikke se noget forkert i kvinder bader topløs.Om hun er 10 20 eller 90 år for den sags skyld. Vi er blevet alt for hykleriske i Danmark."

Anette Rudbeck vakler lidt mellem de to lejre:"Jeg er selv fra den tid hvor topløs var det eneste rigtige, men jeg brød mig aldrig helt om det. Dog blev der næsten kigget mere når man havde top på. Personligt er jeg godt tilfreds med ikke at møde bryster i fri dressur, men forarget bliver jeg næppe."


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.