Bacon kan ødelægge din mands sæd

Det ser ud som til, at bacon er en af de ting, der nedsætter mænds fertilitet.
En lækkerbid, synes mange. Men vil man have børn, bør man som mand holde igen med det fedtede grisekød.
En lækkerbid, synes mange. Men vil man have børn, bør man som mand holde igen med det fedtede grisekød. Foto: SCANPIX arkiv

Elsker I også bacon derhjemme … og pølser og andet forarbejdet kød? Ja, så risikerer I altså, at det går ud over din mands sædkvalitet, skriver Health.com.

Ny forskning af mænds fertilitet viser, at netop dem, der spiser meget bacon og andet forarbejdet kød, har dårligere sædkvalitet end mænd, der spiser mere kylling eller andet kød, forklarer doktor Rebecca Sokol fra American Society for Reproductive Medicine:

- Studiet viser, at den type kød, som en mand spiser, har indflydelse på hans sæds evne til at befrugte et æg.

Hun forslår derfor alle mænd, der ønsker at få børn med deres partner, at ændrer deres diæt, hvis de har problemer med det.

Kosten gør forskellen

Helt generelt skal mændene ikke kun tænke over, hvilken slags kød de spiser, forklarer doktoren.

De skal også overveje, hvilke andre madvarer de indtager. Kosten skal generelt være sund, og det er en af de nemmere ting at ændre på i hverdagen, mener doktor Rebecca Sokol.

Samtidig er det vigtigt at holde sig fra rygning, skære ned på alkohol og eventuelt tabe sig, hvis der er overvægt – det er altså ikke kun kvinden, der skal ændre livsstil, hvis hun gerne vil være gravid. Mændene skal også ind i kampen.

Og her viser forskningen også, at de mænd der spiser meget bacon, simpelthen kan have mere svært ved at få børn, fordi de generelt spiser mere usundt og lever et mindre sundt liv generelt.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.