Avisbude overfaldes på stribe - 32 overfald på ti måneder

Der er sket flere overfald på avisbude omkring Søborg Hovedgade.
Foto: Scanpix

Mindst 32 overfald på avisbude de seneste ti måneder koncentreret særligt omkring Søborg Hovedgade nord for København tyder ifølge oplysninger til Ekstra Bladet og Krimicentralen på TV3 på, at en organiseret bande dyrker en niche om at tvinge sig adgang til budenes scootere og få udbytte af dem som reservedele.

Seneste episode fandt sted onsdag.

- To personer slår og sparker vores avisbud. De løber tilmed efter ham. De stjæler scooteren, avistaskerne og nøglebundet. Politiet fandt det hele pånær scooteren lidt senere. Men det er nu anden gang, at det samme avisbud er blevet overfaldet, så nu er han formentlig sygemeldt.
Sådan forklarer Hans Peter Nissen, logistikdirektør i JP/Politikens Hus om en situation, som han og direktøren for Danske Medier samt budenes tillidsfolk og distributører har forsøgt at håndtere.

- Vi har aldrig oplevet det på samme måde tidligere. Det er en ækel metode, de bruger. De sparker og slår dem, og når der sker så mange overfald, så må der gøres noget. Det har taget sin tid, må man sige, lyder det fra Hans Peter Nissen.

Af samme årsag har direktionschef i Danske Medier Christian Kierkegaard i sidste uge skrevet til Københavns Vestegns Politi. Mandag holdt politiet møde om sagen.

- Vi efterforsker netop nu en række overfald på avisbude blandt andet i Gladsaxe. Det er sager vi tager meget alvorligt. I denne forbindelse havde jeg så sent som i mandags møde med Danske Medier og Bladkompagniet, da efterforskningen og forsøget på at undgå disse røverier, har høj prioritet hos Københavns Vestegns Politi, siger politidirektør Kim Christiansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.