Avis: Mogens Camre er alvorligt syg

Kolleger i byrådet i Gladsaxe var rystet, da de så Mogens Camre efter sommerferien.
Mogens Camre fyldte 80 år i marts. Han har skrevet en række bøger, blandt andet "Den forbudte sandhed" sammen med Lars Hedegaard.
Mogens Camre fyldte 80 år i marts. Han har skrevet en række bøger, blandt andet "Den forbudte sandhed" sammen med Lars Hedegaard. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

En af Dansk Folkepartis mest markante profiler, Mogens Camre, er alvorligt syg.

Det bekræfter familie og venner over for BT.

For et par uger siden søgte 80-årige Mogens Camre orlov fra sit virke som byrådsmedlem fra Gladsaxe Kommune, og ifølge BT er Mogens Camre ramt af en lidelse i bevægelsessystemet.
Lidelsen har blandt andet påvirket taleevnen. Hans tilstand betegnes som alvorlig.

Kolleger er rystede

Mogens Camre forsøgte at deltage i et møde efter sommerferien, fortæller hans parti-kollega i byrådet, Kristian Niebuhr, som var rystet efter at have set ham.

- Alle kollegaer i byrådet på tværs af partier har været urolige for Mogens. Jeg fik henvendelse fra dem alle sammen, da de så ham første gang, efter han var blevet syg, fortæller Kristian Niebuhr til BT, som ikke har set Mogens Carmre de seneste ti dage, men har fået at vide, at hans tilstand er blevet værre.

Der hersker også tvivl om, om han vender tilbage til politik.

Fra S til DF

Mogens Camre blev i 1968 valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet, hvor han sad til 1987.

I 1999 skiftede han til Dansk Folkeparti og sad frem til 2009 i Europaparlamentet for Dansk Folkeparti.

I 2007 blev han genvalgt til Folketinget, men nedlagde dagen efter valget sit mandat for at fortsætte sit arbejde i Europaparlamentet.

Racismedømt

Siden 2015 har han også være medlem af bestyrelsen i Den Danske Forening. Samme år blev han dømt for at overtræde racismeparagraffen for disse ord på Twitter:

"Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen."

Han har været gift tre gange og har syv børn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.