Av for den! Derfor gør 'papir-snit' pokkers ondt

Har du nogensinde lavet et 'paper-cut' på din finger? Det gør hamrende ondt. Læs her, hvorfor så lille et snit kan forvolde SÅ meget smerte.
Øv, et paper-cut kan gøre ret så ondt. Se her, hvorfor.
Øv, et paper-cut kan gøre ret så ondt. Se her, hvorfor. Scanpix

Ja ja, det er et lille bitte snit, men alle der har skåret sig på et stykke papir eller pap ved, at det gør pokkers ondt.

Men hvorfor nu det?

Jo, fordi det som regel sker på din finger. Og der er er du særlig følsom, forklarer doktor James Spencer:

- Dine fingerspidser har flere nerve-ender end de fleste andre steder på kroppen. Og det er som regel her, at du får et 'paper-cut', så det handler alt sammen om, hvor det sker, siger han til Men's Health.

Fix det med minut-lim

Doktor James Spencer fortæller, at du har nogenlunde samme problem, hvis du skærer dig på din næse … hvilket jo blot sker ret sjældent. Er det din overarm, det går ud over, vil smerten ikke være nær så stor.

Er skaden sket, ja så er såret heldigvis kun overfladisk, og du vil sjældent bløde. Og doktor James Spencer, der har været læge siden 1994, fortæller, at han aldrig har set en blodforgiftning på baggrund af et paper-cut. Så du skal ikke være nervøs for dit helbred.

Men det betyder ikke, at det ikke gør ondt, hver gang du trækker i huden eller får vand i den lille sprække. Heldigvis kan du, ifølge doktoren, løse det med at putte lidt minut-lim på, for så holder det såret samlet. For som han forklarer: Et plaster falder bare af, men det gør minut-lim ikke.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.