Av, av! Lars og Helle til grin på Twitter

Spejdere, køller og vittige bemærkninger om Løkkes dårlige humør flyver rundt på Twitter, hvor de to statsministerkandidater må finde sig i en del drilleri.
Mens de to statsministerkandidater kastede sig over hinanden på tv, kastede Twitter sig over de to statsministerkandidater.
Mens de to statsministerkandidater kastede sig over hinanden på tv, kastede Twitter sig over de to statsministerkandidater. Keld Navntoft / Scanpix

Det var blodig alvor, da de to statsministerkandidater Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) tog endnu en omgang i den politiske boksering i direkte tv torsdag aften.

Til gengæld var stemningen mere munter på det sociale medie Twitter.

Her morede politikere, valgnørder, kommentatorer og andre danskere sig over den heftige debat på TV 2.

Flere syntes, at begge statsministerkandidater opførte sig så pinligt, at de ikke vil stemme på nogen af dem - blandt andet den kendte blogger Anna Sophia Hermansen:

Selv Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance, der støtter Lars Løkke Rasmussen, krummer Twitter-tæer:

Flere sammenlignede også de stridende parter med et par skilsmisseforældre.

Lars Løkkes udsagn om, at han vil beskytte naturen, fordi han er gammel spejder, medførte også et par virtuelle fnis og hashtagget #Dajegvarspejder:

Helt galt gik det, da Lars Løkke Rasmussen blev vred midt i debatten. Lynhurtigt oprettede en vittig Twitter-bruger hasttagget #såblevLøkkesur - og så kørte drillerierne derudaf:

Løkkes kontrovers med debattens ordstyrer og studievært, Cecilie Beck, gik heller ikke ubemærket hen.

Mens de fleste på Twitter roste Cecilie Beck for at styre slåskampen, gik der til gengæld et dybt suk gennem de sociale medier, da en ekspert i kropssprog skulle analysere Løkke og Thornings gestikuleringer:

Helle Thorning-Schmidt blev til gengæld drillet med, at Socialdemokraternes førte politik ligner Venstres:

Flere tweetede om, at Thorning smykker sig med lånte fjer, og det medførte et par festlige fugle-referencer:

Og så var der generelt brok over, hvor meget de to partier ligner hinanden:

Løkkes lille statur kan også altid kalde et smil frem - især når man placerer ham ved siden af en person, der rager godt i vejret:

Og apropos henkastede bemærkninger om Løkkes udseende:

Til sidst blev det lidt frækt på Twitter, hvor nogle brugere kækt foreslog, at Lars og Helle skulle have forsoningssex efter det store skænderi.

Som om det ikke var groft nok, dukkede der en kølle op i en politisk analyse, og den - altså køllen - fik sig helt eget liv på Twitter:

Efter debatten var der vild uenighed på sociale medier om, hvem der klarede duellen bedst - men som Louise så godt opsummerer her:

Vi lader Jeanette fra Vejle få det sidste - og måske klogeste - ord:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.