Australier i lyserødt: Min sæson starter på ny

Det australske hold Orica Greenedge vandt 1. etape af Giro d'Italia, mens Tinkoff-Saxo blev nummer to.
Den australske cykelrytter Simon Gerrans kunne iføre sig den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia, efter at Orica Greenedge havde vundet 1. etapes holdtidskørsel.
Den australske cykelrytter Simon Gerrans kunne iføre sig den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia, efter at Orica Greenedge havde vundet 1. etapes holdtidskørsel. Foto: Daniel Dal Zennaro/AP

Det bliver australieren Simon Gerrans fra Orica Greenedge, som skal køre i den lyserøde førertrøje på søndagens 2. etape af Giro d'Italia.

Det står klart, efter at Gerrans krydsede mållinjen først, da det australske cykelhold vandt lørdagens holdtidskørsel, som var 1. etape af Giroen.

Gerrans har haft en svær sæson med to slemme styrt, som gav brudskader, men han er kommet i topform i tide til Giroen.

- Forhåbentlig starter min sæson på ny. Det har været vanskeligt indtil videre, men jeg håber på gode ting fremover, siger Gerrans ifølge cyclingnews.com.

Tinkoff-Saxo blev nummer to på etapen, hvor holdet var syv sekunder langsommere end Orica Greenedge. Astana fik tredjebedste tid på den 17,6 kilometer lange etape.

- Vi gav alt og kom ind med en stærk tid. Det var planen at være hurtigst over mållinjen, og det er en stor ære at køre i den lyserøde trøje.

- Dette hold har ry for at være god på holdtidskørsel, og vi har nogle ryttere, som er meget stærke, forklarer Gerrans.

Løbet fortsætter med en 177 kilometer lang etape fra Albenga til Genova søndag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.