Australien: Ingen nåde over for krigsturister

Australiens premierminister Tony Abbott afviser, at myndighederne afstår fra retsforfølgelse af tre statsborgere, der har kæmpet i Syrien på Islamisk Stats side.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Australiens premierminister Tony Abbott slår nu fast, at Syrienskrigere og andre ekstremister vil blive anholdt i det øjeblik, de sætter deres fødder på australsk jord.

Abbotts udtalelser kommer i kølvandet på forlydender om, at mindst tre australske Syrienskrigere i hemmelighed forhandler med regeringen om at komme hjem.

Forsvarsadvokaten for den ene af dem siger, at regeringen bør hjælpe hans klient og gøre brug af hans erfaringer, som kan forhindre radikalisering af andre unge.

Men Tony Abott afviser, at myndighederne vil forhandle med hjemvendte ekstremister.

?En forbrydelse er en forbrydelse. Og hvis du rejser udenlands for at bryde australsk lov, hvis du rejser udenlands for at dræbe uskyldige mennesker på vegne af misforstået fundamentalisme og ekstremisme, hvis du rejser udenlands for at blive en islamistisk morder, så vil vi næppe byde dig velkommen tilbage til dette land,? siger premierministeren.

Over 100 australske statsborgere menes at være rejst til Syrien og Irak for at kæmpe med og mod Islamisk Stat. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Oliver Batchelor

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.