Australien går målrettet efter ekstremister

Australiens regering slår nu hårdt ned på personer, som udgør en potentiel risiko for landets sikkerhed, oplyser den konservative premierminister Tony Abbott mandag.
Henter afspiller ...
/ritzau/

De nye australske tiltag indbærer blandt andet, at personer kan miste retten til velfærdsydelser og få inddraget deres pas, hvis myndighederne ser dem som en trussel.

Abbott, der er under et stort indenrigspolitisk pres, afslører de nye tiltag, godt to måneder efter, at tre personer mistede livet ved en gidseltagning i Sydney. Gidseltageren havde op til dramaet flere gange udtrykt sympati for Islamisk Stat.

Abbott siger mandag, at visse personlige friheder nødvendigvis må indskrænkes for at bekæmpe den hastigt voksende trussel fra radikale grupper som Islamisk Stat.

- Alt for længe har vi ladet tvivlen komme de folk, der muligvis er en trussel mod vores land, til gode, siger han på et pressemøde.

Premierministerens udspil kommer, dagen efter at en rapport om gidseltagningen i Sydney afslørede, at myndighederne havde fået adskillige advarsler om den nu afdøde gerningsmand. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Anne-Cathrine Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.