Atletikforbund aflyser galla midt i skandalelavine

Det Internationale Atletikforbund har aflyst den planlagte galla senere i november som følge af skandale.
IAAF-præsident Sebastian Coe (th.) har aflyst atletikkens gallafest som følge af den skandale, der omhandler bestikkelse modtaget af hans forgænger Lamine Diack (tv.).
IAAF-præsident Sebastian Coe (th.) har aflyst atletikkens gallafest som følge af den skandale, der omhandler bestikkelse modtaget af hans forgænger Lamine Diack (tv.). Foto: Andy Wong/AP

Den potentielt største skandale er under opsejling i Det Internationale Atletikforbund (IAAF), og det har forbundet nu taget konsekvensen af.

Den stort anlagte atletikgalla med hæder og stjernestøv 28. november er aflyst.

- Grundet den sorte sky, som hænger over vores forbund, er dette naturligvis ikke tidspunktet, hvor den globale atletikfamilie skal samles og fejre vores sport, siger den nyvalgte IAAF-præsident Sebastian Coe ifølge AFP.

Skandalen centrerer sig omkring Coes forgænger, den netop afgåede præsident Lamine Diack, som fransk politi mistænker for at have ladet sig bestikke for at dække over positive dopingprøver, mens han stod i spidsen for IAAF.

Det har fået Sebastian Coe, der var vicepræsident under Diack, til at sætte gang i en proces i forbundet, som skal sikre strengere kontrol med økonomi og arbejdet generelt.

For nogle måneder siden sendte den tyske tv-station ARD en dokumentar, hvor det fremgik, at adskillige OL-medaljetagere gennem mange år havde afleveret mistænkelige blodprøver, men at IAAF ikke havde gjort noget ved det.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.