Atletik-skandale: Ingen danske atleter på dopingliste

Svenske og norske, men ingen danske atleter har afgivet mistænkelige blodprøver, viser lækket dopingliste.
Tv-stationen ARD og avisen The Sunday Times er kommet i besiddelse af en liste med mistænkelige blodprøver fra en række atleter (ingen direkte forbindelse til det indsatte billede).
Tv-stationen ARD og avisen The Sunday Times er kommet i besiddelse af en liste med mistænkelige blodprøver fra en række atleter (ingen direkte forbindelse til det indsatte billede). Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Ingen danske atleter er umiddelbart blandet ind i den dopingskandale, som i denne weekend har ramt atletiksporten.

Den britiske avis The Sunday Times og den tyske tv-station ARD er kommet i besiddelse af en database fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF) indeholdende mistænkelige blodprøver fra 800 atleter.

I databasen er der flere norske og svenske atleter, men ingen danskere.

Det skriver DR Sporten, der har skaffet sig adgang til en låst artikel på The Sunday Times hjemmeside.

Syv procent af blodprøverne fra de svenske atleter er mistænkelige, mens det samme gør sig gældende for fem procent af de norske blodprøver.

Værst ser det ud med atleter fra Rusland, Ukraine og Tyrkiet, hvor henholdsvis 30, 28 og 27 procent af prøverne ifølge DR Sporten betegnes som mistænkelige.

Det antydes af ARD og The Sunday Times, at hver tredje medalje, der i perioden 2001 til 2012 er blevet uddelt i atletikkens udholdenhedsdiscipliner ved VM og OL, er vundet af atleter, der har afleveret "mistænkelige" blodprøver.

Dopingafsløringerne kommer blot tre uger før VM i Beijing.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.