Atea-aktien styrtbløder på den norske børs

Den bestikkelsessag, som flere Atea-ansatte er involveret i, betyder, at selskabets markedsværdi rasler ned.
Ateas domicil i Ballerup. Efter at det er kommet frem, at Atea spiller en hovedrolle i den spektakulære sag om mulig bestikkelse, varsler formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), nu konsekvenser for regionernes indkøb hos firmaet, hvis sagen viser sig at holde vand. "Hvis firmaet har bidraget aktivt til på bedragerisk vis at købe sig til nogle fordele, så må vi finde ud af, om vi kan udelukke nogen fra fremtidige udbud. Jeg vil have meget svært ved at arbejde sammen med sådanne firmaer," siger Bent Hansen.
Ateas domicil i Ballerup. Efter at det er kommet frem, at Atea spiller en hovedrolle i den spektakulære sag om mulig bestikkelse, varsler formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), nu konsekvenser for regionernes indkøb hos firmaet, hvis sagen viser sig at holde vand. "Hvis firmaet har bidraget aktivt til på bedragerisk vis at købe sig til nogle fordele, så må vi finde ud af, om vi kan udelukke nogen fra fremtidige udbud. Jeg vil have meget svært ved at arbejde sammen med sådanne firmaer," siger Bent Hansen. Foto: LARS KRABBE/POLFOTO

Atea Danmark er involveret i en stor bestikkelsessag, og det kan nu ses på markedet. Atea-aktien styrtbløder som følge af den negative sag, som den danske afdeling har været involveret i.

Det skriver Finans.dk. I en meddelelse oplyser selskabet bag Atea, at bestikkelsessagen betyder, at flere kunder har udskudt sine bestillinger hos Atea, som er nordens største it-leverandør.

Moderselskabet Atea ASA, som er børsnoteret på den norske børs, har nedjusteret forventningerne til andet kvartal, hvilket har medført, at aktien er faldet med knap 12,5 procent.

Den store bestikkelsessag har indtil videre medført, at 13 personer er blevet sigtet. Ifølge anklagemyndighederne mistænkes flere af Ateas ansatte for at have bestukket offentligt ansatte i Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.