Asylchef om slagsmål: Her eskalerer drillerierne

En stor gruppe unge asylansøgere var søndag aften oppe at slås på Børnecenter Tullebølle på Langeland.
Beboere på Børnecenter Tullebølle på Langeland blev søndag aften involveret i et masseslagsmål. Arkivfoto.
Beboere på Børnecenter Tullebølle på Langeland blev søndag aften involveret i et masseslagsmål. Arkivfoto. Foto: Jacob Langvad Nilsson/Scanpix

Problemerne synes at klæbe til Børnecenter Tullebølle.

Asylcentret på Langeland huser uledsagede børn og unge, og søndag aften udviklede et skænderi i et rygeskur sig til et stort slagsmål.

Langeland Kommune driver flere asylcentre - herunder fire for børn - men ingen er så plaget af konflikter som Børnecenter Tullebølle.

Det fortæller drifts- og logistikchef Ulrik Pihl.

- De drenge har - lige så vel som drenge på andre børnecentre - nogle ting med i bagagen, som gør, at de reagerer mere voldsomt på drillerier og småskænderier, end andre gør, siger han.

Og sådan er det typisk på alle centre for uledsagede børn, lyder det.

- Men af en eller anden uforklarlig årsag har der helt klart været flere hændelser koncentreret omkring vores center i Tullebølle end på de andre centre, siger Ulrik Pihl.

15 til 20 drenge var involveret i slagsmålet søndag, fortællere lederen. Heriblandt forsøgte nogle at sætte en stopper for optøjerne.

I kampens hede blev en medarbejder på centret ramt af slag.

Men drifts- og logistikchef Ulrik Pihl afviser, at personalet er for dårligt klædt på til at håndtere de unge beboere.

- Jeg tror, det er tilfældige ting, der spiller ind. Det er min vurdering, at personalet fuldt ud lever op til forventningerne.

- Lige nu er der endda en relativt høj bemanding, fordi vi har færre beboere til den samme bemanding som tidligere, siger han.

I alt 32 medarbejdere er nu ansat til at tage sig af 48 beboere.

Af tidligere negative sager hos Børnecenter Tullebølle kan nævnes et forløb i august. Her blev fem drenge i alderen 14 til 17 år flyttet fra asylcentret.

Det skete, efter at politiet havde sigtet to af drengene for voldtægt og tre for seksuel chikane i området omkring Langelandsfestival.

Samtidig fortalte tidligere medarbejdere om kritisable forhold på centeret. Blandt andet at personalet ikke formåede at holde styr på drengene.

I kølvandet på søndagens slagsmål forsikrer drifts- og logistikchef Ulrik Pihl, at episoden bliver evalueret, så lignende kan undgås i fremtiden.

- Vi arbejder altid målrettet på, at den slags ikke kommer til at ske igen, men vi kan ikke udstede nogen garantier, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.