Asylcenter efterlyser sminke

På to børneasylcentre i Nordjylland drømmer beboerne, der er teenagere og uden deres forældre, om at eje lidt makeup eller sportstøj.
De fleste teenagepiger bruger tid foran spejlet - gerne med makeuppenslen i hånden. Asylpiger i teenagealderen er ikke anderledes.
De fleste teenagepiger bruger tid foran spejlet - gerne med makeuppenslen i hånden. Asylpiger i teenagealderen er ikke anderledes. Scanpix - modelfoto

Sportstøj, sminke og spil er normalt langt nede på en dansk teenagers ønskeliste. Men på de to børneasylcentre i Nordjylland, der har 13-17 årige boende er det lige netop den slags ting, de mangler. Det fortæller P4 Nordjylland.

- Det er jo teenagere, så alle de her teenageting, som de ikke har råd til, de er jo sjove at få, siger Lars Vestergaard fra Asylcenter Vesthimmerland.

Asylbørnene på centrene i Skørping og Østrup ved Vesthimmerland kommer uden deres forældre.

Centrene har rigeligt med tøj, men mangler udover sportstøj, sminke og spil også sengetøj, viskestykker og håndklæder til teenagerne.

- Man tænker måske ikke over, at de har brug for andet end det helt basale vintertøj og tøj, som vi sørger for, at de har, siger han.

Asylbørnene på centrene i Skørping og Østrup ved Vesthimmerland kommer uden deres forældre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.