Astrid Krag: Rapper-mand tager børnene i valgkamp

Den tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S, tidligere SF) fortæller, at hendes mand står klar til at tage sig af børnene de kommende 23 dage.
Astrid Krag (S) på vej til galla med hendes mand Andreas Seebach, der er rapper med kunstnernavnet AndyOp.
Astrid Krag (S) på vej til galla med hendes mand Andreas Seebach, der er rapper med kunstnernavnet AndyOp. Foto: Keld Navntoft /Arkiv/Scanpix

En valgkamp efterlader ikke meget tid til at være hjemme ved børnene. Derfor er der også et stort arbejde med at få planlægningen på hjemmefronten til at hænge sammen foran de mange folketingskandidater.

For tidligere sundhedsminister Astrid Krag er planen klar: Det er mandens tur.

- Min mand tager børnene under valgkampen. Han er rapper og var ude at spille i hele april måned, hvor jeg var hjemme som "enlig mor". Nu er det så hans tur til at tage børnene mens jeg er i valgkamp, siger Astrid Krag til Avisen.dk.

I weekenderne kan børnene Malte og Karla komme med ud og fiske stemmer.

- Jeg regner da med at få tid til at spise aftensmad med dem, og de skal med ud på valgkamp i weekenderne. Det synes de er meget spændende, for så falder der måske et bolche eller en ballon af. Sidste valgkamp var min datter med i barnevognen og fik megen opmærksom fra Helle Thorning-Schmidt, så hun er nærmest prof nu, siger Astrid Kragh med et grin.

Astrid Krag blev i 2011 valgt ind for SF og var sundhedsminister i S-R-SF –regeringen fra 2011 til januar 2014.

Hun er tidligere formand for SFU og var en af daværende SF-formand Villy Søvndals nærmeste allierede i regeringsprojektet.

Efter SF trak sig ud af regeringen, valgte Astrid Krag senere at skifte parti til Socialdemokraterne, som hun nu stiller op for for første gang.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.