Arving til stort modehus dømt for skattefusk

Den 73-årige Arletta Ricci er dømt fængselsstraf og en millionbøde for at have snydt i skat.
Den franske advokat Jean-Marc Fedida møder pressen, efter hans klient blev idømt fængselsstraf og millionbøde for skattefusk.
Den franske advokat Jean-Marc Fedida møder pressen, efter hans klient blev idømt fængselsstraf og millionbøde for skattefusk. Foto: Remy de la Mauviniere/AP

Den 73-årige Arletta Ricci skal i fængsel for at have snydt i skat.

Mandag er hun idømt tre års fængsel samt en bøde på en million euro, 7,45 millioner kroner, efter at hun er kendt skyldig i skatteunddragelse.

Det siger en talsmand for en domstol i Paris, den franske hovedstad.

To af de tre år er betinget, hvilket betyder, at hun "kun" skal afsone et år bag tremmer.

Arletta Ricci er arving til modehuset Nina Ricci. Hun får sin straf for at have skjult værdier for de franske myndigheder på bankkonti i Schweiz.

Domstolen har også beslaglagt to af hendes ejendomme. Den ene ligger i Paris, den anden på øen Korsika, og de har tilsammen en værdi på omkring fire millioner euro.

Arletta Ricci kan appellere dommen, men franske medier rapporterer, at hun og hendes advokat endnu ikke har besluttet, om den skal appelleres.

Advokaten siger, at de først vil læse dommen ordentligt igennem, før der træffes en beslutning.

Hendes midler på schweiziske konti kom til de franske myndigheders kendskab, efter at de blev lækket af en tidligere ansat i banken HSBC.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at Arletta Ricci havde skjult penge, som hun arvede fra sin far, på de schweiziske konti i over 20 år.

Arletta Ricci er barnebarn af Nina Ricci, grundlægger af modehuset og parfumemærket af samme navn.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.