Arrig sosu: Claus Hjort skylder en undskyldning

- Det gør mig så vred og ked af det, når Claus Hjort Frederiksen siger, at vi mangler faglig stolthed, lyder det fra den 23-årige sosu-assistent Camilla Pedersen.
Det vil klæde en mand i hans position at komme med undskyldning. For det er fandeme bekymrende, hvis han som politiker og tidligere finansminister ikke har tillid til de offentlige ansatte, siger sosu-assistenten om Claus Hjorts bemærkning om manglende faglig stolthed hos de ældres plejepersonale.
Det vil klæde en mand i hans position at komme med undskyldning. For det er fandeme bekymrende, hvis han som politiker og tidligere finansminister ikke har tillid til de offentlige ansatte, siger sosu-assistenten om Claus Hjorts bemærkning om manglende faglig stolthed hos de ældres plejepersonale. Foto: Privat

Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) udtalte i Debatten på DR2 torsdag, at der mangler faglig stolthed hos medarbejderne på landets plejehjem.

Den bemærkning vækker harme hos den 23-årige sosu-assistent Camilla Pedersen. Hun arbejder til daglig på et plejehjem i Gladsaxe og sidder i Gladsaxe Byråd for Socialdemokraterne.

- Vi mangler overhovedet ikke faglig stolthed, vi mangler tid og ressourcer. Vi går tit hjem med ondt i maven, fordi vi ville gøre det bedre. Men vi kan ikke gøre mere, end hvad tiden tillader os, siger Camilla Pedersen.

Hun mener, det er på sin plads, at Claus Hjort Frederiksen kommer med en undskyldning til hende og hendes kollegaer.

Det er fandeme bekymrende

- Det vil klæde en mand i hans position at komme med undskyldning. For det er bekymrende, hvis han som politiker og tidligere finansminister ikke har tillid til de offentlige ansatte.

Bemærkningen fra Claus Hjort Frederiksen i Debatten faldt i forbindelse med eksemplet om en ældre mand, der lå hjælpeløs på badeværelsesgulvet i tre dage, mens plejepersonalet leverede mad, uden at tjekke til manden, der sidenhen døde.

Men Camilla Pedersen mener, at der i dette eksempel var tale om chauffører, der var ansat af kommunen til at levere mad til manden og derfor ikke uddannet plejepersonale.

- Og så skal han ikke klandre MIN faggruppe, når de ikke havde noget at gøre med den sag, siger Camilla Pedersen.

Vi er rigtig mange, der er trådt på

I et blogindlæg skriver hun, at sosu-assistenter er forsvarsløse i enkeltsager, hvor der sker fejl på plejeområdet, da de på grund af tavshedspligt ikke har mulighed for at tale deres egen sag.

Camilla Pedersens blogindlæg er blevet delt over 2.000 gange på facebook og hun fortæller, at hun har fået adskillige henvendelser fra andre frustrerede sosu-assistenter.

- De skriver, at de elsker deres arbejde med ældre, men at de også knokler hårdt hver dag og det er respektløst, når Claus Hjort siger sådan noget. Det viser jo bare, at vi er rigtig mange sosu'er, der føler os trådt på. Han skylder sgu en undskyldning, lyder det fra Camilla Pedersen.

Hun har endnu ikke hørt fra Claus Hjort Frederiksen (V).

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.