Arrangør giver Tinkoff-Saxo medhold i klage

Tinkoff-kaptajn får medhold i klagen over en arrangørfejl i forbindelse med holdtidskørslen i Østrig Rundt.
Den nykårede danske mester Chris Anker Sørensen er med Tinkoff-Saxo i Østrig Rundt, hvor holdet har fået en skæv start på grund af en bommert fra arrangørerne.
Den nykårede danske mester Chris Anker Sørensen er med Tinkoff-Saxo i Østrig Rundt, hvor holdet har fået en skæv start på grund af en bommert fra arrangørerne. Foto: CLAUS BONNERUP/POLFOTO

Cykelholdet Tinkoff-Saxo får medhold i klagen over den elendige indledning på etapeløbet Østrig Rundt på grund af en bommert fra arrangørerne.

Løbet blev indledt i Wien med en holdtidskørsel, hvor kun fire - eller halvdelen af Tinkoff-Saxo-rytterne - kørte ned ad startrampen, da uret blev sat i gang.

De øvrige fire ryttere, der blandt andre talte holdets kaptajn Robert Kiserlovski, blev holdt tilbage i minimum 15 sekunder, da arrangørerne ikke var færdige med at tjekke, om cyklerne levede op til kravene.

Tinkoff-Saxo endte sidst af alle mandskaber på den 5,4 kilometer lange holdtidskørsel, der blev vundet af Team Katusha.

Sportsdirektør hos Tinkoff-Saxo, Nicki Sørensen, klagede efterfølgende over den absurde start, hans ryttere fik på løbet, og senere søndag fik Tinkoff-Saxo medhold i klagen.

- Juryen har truffet en afgørelse. Vi får en kompensation på 10 sekunder på grund af forsinkelsen, mens juryen påtager sig det fulde ansvar for fejlen, siger Nicki Sørensen i en pressemeddelelse.

- Vores kompensation er udregnet fra den syvende rytters starttid, så i den henseende passer vores tidstab med kompensationen.

- Vi er ikke tilfredse med tidstabet, da vi mistede mere end 10 sekunder, men det er svært at beregne. Så vi er tilfredse med afgørelsen, men bestemt ikke med tidstabet, siger Nicki Sørensen.

Han udtrykte tidligere frustration over tidstabet, da Tinkoff-Saxo var til stede og klar, som det forventes.

I Østrig var der kun to minutter mellem holdenes starttider, mens der ofte er tre minutter i andre etapeløb, og da en af BMC's ryttere var forsinket, betød det, at kontrollen af Tinkoff-Saxos cykler begyndte mindre end to minutter før den planlagte starttid, fortalte Nicki Sørensen tidligere.

- Holdet har gjort meget ud af at forberede sig til Østrig Rundt, og vi vil kæmpe med om sejren, fastslog han.

Tinkoff-Saxo har to danskere med til Østrig Rundt i form af Chris Anker Sørensen og Jesper Hansen.

Tinkoff-Saxo-holdet var som følge af arrangørernes bommert i startområdet hele 27 sekunder langsommere end etapevinderne fra Katusha.

Ud over en prolog består Østrig Rundt af otte etaper.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.