Arne Melchiors søn: Far fik den død han ønskede

Familien Melchior var samlet til højtid, dagen før Arne Melchior døde.
Arne Melchior fotograferet i synagogen i Krystalgade i København i 2015.
Arne Melchior fotograferet i synagogen i Krystalgade i København i 2015.
Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Lørdag døde den mange-årige politiker Arne Melchior. Og selvom han blev 91 år gammel, så var det ikke et bebudet dødsfald.

Det fortæller hans ældste søn, 60-årige Dan Melchior, til Ekstra Bladet.

Så sent som fredag aften var familien Melchior samlet til den traditionelle jødiske fredagshøjtid Sabbath hos Arne Melchior og hans hustru Nina.

Der var intet, der tydede på, at det ville være sidste gang, Arne Melchior ville invitere, underholde og nyde sine nærmestes selskab, skriver Ekstra Bladet.

Men sidst på eftermiddagen lørdag blev Arne Melchior dårlig.

- Der blev ringet efter en ambulance. Og far døde enten i ambulancen eller umiddelbart efter ankomsten til Traumecentret, fortæller Dan Melchior til avisen.

Hans hustru og hans ene barnebarn, som er læge, var hos ham, mens Dan Melchior ankom fem minutter efter ambulancen - men da var det for sent.

- Far fik - som vi vel alle sammen ønsker os, når den tid kommer - en hurtig død. Det har han selv talt om, at han godt kunne tænke sig. Han ville ikke ligge syg i lang tid med mange smerter. Det undgik han, og det gør mig selvfølgelig glad at tænke på, siger Dan Melchior til Ekstra Bladet.

Dødsårsagen var en sprængning af hovedpulsåren i hjertet.

Mange år i Folketinget

Arne Melchior var medlem af Folketinget i flere omgang. Første gang som medlem af Socialdemokratiet fra december 1973 til januar 1975 og igen fra februar 1977 til 2001. Her var han medlem af Centrum Demokraterne, som han var medstifter af i 1973.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.