Armenske spillere nægter snyd i kamp mod Albanien

I et åbent brev afviser armenske landsholdsspillere, at man bevidst tabte mod Albanien i EM-kvalifikationen.
Dortmunds Henrikh Mkhitaryan er blandt underskriverne af et åbent brev, hvor de armenske landsholdsspillere går i rette med formanden for landets fodboldforbund.
Dortmunds Henrikh Mkhitaryan er blandt underskriverne af et åbent brev, hvor de armenske landsholdsspillere går i rette med formanden for landets fodboldforbund. Foto: Martin Meissner/free

I sidste uge gik formanden for det armenske fodboldforbund, Ruben Hayrapetyan, ud med en opsigtsvækkende påstand.

Over for et af hjemlandets medier hævdede Hayrapetyan, at flere af landsholdets spillere bevidst ikke spillede sig ud i den afsluttende EM-kvalifikationskamp mod Albanien, som let vandt 3-0 og sikrede EM-billetten foran Danmark.

- 30 minutter inde i kampen gik det op for mig. Jeg tror, at det er, hvad der er sket, og vi må afsløre det og sætte navn på disse mennesker.

- Vi skal bare kunne bevise det. Dette er min personlige mening. Vi har ikke beviser lige nu, men jeg tror på, at vi kan skaffe det, lød det fra formanden.

Men nu kommer spillerne med et klart og tydeligt svar til anklagerne. I et åbent brev underskrevet af ni spillere fra landsholdet lyder det ifølge mediet Armenia Now:

- Beskyldningerne er på ingen måder korrekte. De er fuldstændig usande. Vi har 100 procent tillid til alle spillere i truppen. Vi er overbeviste om, at vores opfattelse deles af hele truppen.

- Intet forræderi fandt sted, og hvis man leder efter det, vil man ikke lykkes med at finde det, skriver spillerne, blandt andre Dortmund-stjernen Henrikh Mkhitaryan.

I brevet understreger spillerne, at de er en sammentømret enhed, som står sammen og kæmper for holdet og fansene.

- Vi giver os altid 100 procent for vores land, og der er aldrig nogen, der har meldt afbud, hvis det ikke har været for skader eller sygdom.

- Nogle af os har endda taget smertestillende, når træneren har bedt os om det, da vi vidste, at vores afbud ville gøre ondt på holdet, skriver spillerne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.