Arbejdsskadede må vente i årevis på erstatning

Folk, der kommer til skade på jobbet, må vente i flere år på erstatning. Arbejdsskadestyrelsen har nemlig rekordlange ventetider.
Kommer man til skade på arbejdspladsen, kan man ende med at vente flere år på erstatning. Arbejdsskadestyrelsen har nemlig rekordlange ventetider. 
Kommer man til skade på arbejdspladsen, kan man ende med at vente flere år på erstatning. Arbejdsskadestyrelsen har nemlig rekordlange ventetider.  Foto: Scanpix

Et uheldigt fald på arbejdspladsen med tilhørende skade giver normalt erstatning. Men er uheldet ude, kan man ende med at vente i flere år på en afgørelse

For i de seneste år er Arbejdsskadestyrelsens gennemsnitlige ventetid steget til to år og tre måneder, hvis man bliver helt eller delvist uarbejdsdygtig.

Det skriver dr.dk.

Fagforbundet 3F gør derudover opmærksom på, at dette blot er gennemsnittet.

- Det er jo ganske forfærdeligt for de af vores medlemmer, der bliver ramt af en arbejdsskade, og skal have den udsigt. Vi skal huske, at det her kun er et gennemsnit. Vi har masser af sager, der tager flere år, siger faglig sekretær i 3F til dr.dk.

Styrelsen: Vi har flere sager, end vi kan klare

Arbejdsskadestyrelsen arbejder lige nu på at nedbringe ventetiden.

Styrelsen har søsat en plan, der skal få den ned på 21 måneder i 2018.

For at nå det, har man blandt andet ansat 100 nye medarbejdere det seneste år. Det fortæller Merete Agergaard, der er direktør i Arbejdsskadestyrelsen.

- Lige nu har vi bare flere sager, end vi kan nå at afgøre, og derfor må folk vente. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men vi gør alt, hvad vi kan hver eneste dag, siger hun til dr.dk.

Regeringens udflytninger kan få negativ betydning

Får regeringen gennemført de varslede udflytninger af offentlige arbejdspladser, kan ventetiderne blive presset endnu mere.

Planen indebærer nemlig, at behandlingen af arbejdsskadesager bliver flyttet til ATP eller Udbetaling Danmark i 2016.

I 3F kan man ikke se anden effekt, end at omstruktureringen vil tage energi fra sagsbehandlerne, der sidder med sagerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.