Arbejdsløse får ikke glæde af stor jobfest

Det kommer ikke umiddelbart de ledige til gavn, at beskæftigelsen vil stige kraftigt de kommende år.
"Allerede nu kan vi se, at arbejdsstyrken stiger. Over det seneste års tid har ledigheden fraregnet aktiverede været stort set uændret på 105.000 personer," siger professor og overvismandHans Jørgen Whitta-Jacobsen.
"Allerede nu kan vi se, at arbejdsstyrken stiger. Over det seneste års tid har ledigheden fraregnet aktiverede været stort set uændret på 105.000 personer," siger professor og overvismandHans Jørgen Whitta-Jacobsen. Foto: Scanpix

De ledige skal ikke begynde at glæde sig alt for tidligt, selvom beskæftigelsen vil brage i vejret de kommende år.

Det viser en ny analyse af dansk økonomi fra de økonomiske vismænd, skriver Berlingske.

Ifølge analysen vil 100.000 nye personer vil komme i arbejde frem mod udgangen af 2017, mens ledigheden i samme periode kun vil falde med 10.000.

- Allerede nu kan vi se, at arbejdsstyrken stiger. Over det seneste års tid har ledigheden fraregnet aktiverede været stort set uændret på 105.000 personer. Men beskæftigelsen er steget med 25.000 personer, hvorfor arbejdsstyrken altså er steget, siger professor og overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til Berlingske.

Kigger man længere frem, vil beskæftigelsen stige med hele 250.000 frem mod 2025. Det er dog kun omkring en tredjedel af den stigende beskæftigelse, der vil komme fra dem, der er arbejdsløse lige nu, vurderer Hans Jørgen Whitta-Jacobsen. Resten er eksempelvis de mange fra Polen, Tyskland og Sverige, der er rejst hjem, mens tiderne i Danmark har været dårlige, men som vender tilbage til det danske arbejdsmarked. Ligesom det også kan være unge, der er gået i gang med en uddannelse, fordi de ikke har kunnet finde et arbejde.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.