DEBAT

Arbejdsløse Esben: Vi skal kunne sige nej til hundelort

Ledige skal have lov til at sige nej til visse typer job, mener den arbejdsløse debattør Esben Maaløe, der torsdag aften stødte sammen med Joachim B. Olsen i Debatten på DR2.
Man skal have lov at sige nej til for eksempel at fjerne hundelorte, mener den arbejdsløse Esben Maaløe. Nej, man skal tage hvad man bliver budt, siger Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.
Man skal have lov at sige nej til for eksempel at fjerne hundelorte, mener den arbejdsløse Esben Maaløe. Nej, man skal tage hvad man bliver budt, siger Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance. Kim Haugaard, scanpix/arkiv

Er man som arbejdsløs forpligtet til at tage et hvilket som helst job?

Det var et af de spørgsmål, der torsdag aften blev diskuteret i Debatten på DR2 - blandt andet af Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Han holder på, at arbejdsløse skal tage, hvad de bliver tilbudt - også de hårde og kedelige job - for ellers tager østarbejderne dem.

Esben Maaløe, der selv er arbejdsløs og har skabt stor debat i den seneste uge med sin kronik i Politiken om underklassens vilkår, mener derimod, at der må være grænser for, hvad man skal stille op til som ledig. Det bør være tilladt at sige nej, siger han i programmet.

- Ja, det synes jeg faktisk. Hvis det er noget med at plukke hundelorte, eller hvis det er noget med at møde op tre-fire timer i Sydhavnen og bare stå og glo og lave ingenting, bare fordi man skal, sådan noget skal man fandme have lov at sige nej til, siger Esben Maaløe.

Folk, der sulter, kan man få til at gøre hvad som helst

Efter programmet er det strømmet ind med opvendte tommelfingre på debattørens Facebook-profil.

Blandt andet skriver Magnus Harald Haslebo, der er pressechef for Alternativet:

- Efter lidt startbesvær folder Esben sig ud for fuld smadder i Debatten mod ulighedens fremmeste fortaler, Joachim B. Olsen. Spørgsmålet som især får fokus: Må kontanthjælpsmodtagere have lov til at sige nej til arbejde? Jeg kan bedre lide spørgsmålet formuleret således: Må kontanthjælpsmodtagere beholde lidt værdighed? skriver han, og fortsætter:

- Da jeg boede i Myanmar kunne jeg nemt have ansat 10 mennesker til "at plukke hundelorte," som Esben så fornemt indrammer det i Debatten. Jeg ville sikkert også have kunnet fået folk til værre ting, fordi de sulter. De har det elendigt. De er desperate.

- Jeg er enig med Liberal Alliance; vi kan sagtens sende Danmark ned af det spor. Det er den nemme vej. Simpelt. Betyder det, at vi skal tage den vej? Fuck nej.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.